طرح ها

اهم دستاوردهای پژوهشکده نوآوری حقوقی

سند تحول قضایی بر مبنای هفت مأموریت اصلی قوه قضائیه برگرفته از تکالیف تعیین‌شده در قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام با هدف «دستیابی به عدالت » و «رضایتمندی مردم با همکاری و محوریت پژوهشکده نوآوری حقوقی در 4 فصل تدوین و از سوی رئیس محترم قوه قضاییه در دی‌ماه 1399 ابلاغ گردید و اجرای آن بارها مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است. برای تدوین این سند جمعی از نخبگان کشور همکاری داشته‌اند و طی مدت یک سال انجام شده است

از جمله اقدام مهم و تحول ساز نظام قضایی، تحول در سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی است. جلو‌ه‌های این تحول در آیین‌نامه این سازمان متبلور می گردد.

به‌منظور اتخاذ تدابیر لازم در استفاده از مجازات زندان با رویکرد حبس زدایی و تأمین حقوق بازداشت‌شدگان دستورالعمل طرح پایش و غربالگری زندانیان با همکاری پژوهشکده نوآوری حقوقی تهیه و از سوی رئیس قوه قضاییه ابلاغ گردید. در راستای اجرای این دستورالعمل بیش از 20،000 نفر از زندانیان آزاد شدند.

تاثیر اشتغال برای زندانیانی که در حال گذراندن مدت محکومیت هستند یا مدت محکومیت خود را سپری کرده‌ و آزاد شده اند، بر نرخ بازگشت مجدد آن‌ها به زندان و تکرار جرم دارای اهمیت است. در این خصوص تا کنون پژوهش مستقلی انجام نشده است؛ چرا که ساختار مناسب اشتغال زندانیان در خارج از محیط زندان که هم‌زمان به امور آموزشی، فرهنگی، اصلاحی و تربیتی توجه داشته باشد در کشور وجود نداشته است.

مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با دستگاه قضایی از جمله اولویت هایی است که با تدوین دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی قوه قضائیه شکل جدی به خود گرفت. این دستورالعمل با همکاری پژوهشکده نوآوری حقوقی نهایی و به تصویب رئیس قوه قضائیه رسیده است و برای اجرا ابلاغ گردیده است. دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی قوه قضائیه مشتمل بر 5 فصل، 54 ماده و 18 تبصره، به تصویب رئیس قه قضائیه رسید.

در راستای پیاده‌سازی سند تحول قضایی مجموعه‌ای از دوره‌ها و نشست‌های تبیینی سند برای مسئولان قضایی و روسای دادگستری‌ها، دادستان‌ها، قضات سراسر کشور، صاحبنظران و اندیشمندان حوزه‌های مختلف با همکاری پژوهشکده نوآوری حقوقی و معاونت راهبردی قوه قضائیه طراحی و برای اجرا آماده گردیده است.

«دانشگاه عدالت»، دانشگاهی غیردولتی و غیرانتفاعی است که در راستای سند جامع علمی کشور پس از طی مراحل قانونی در تاریخ 1391/03/16 به تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی رسیده است. با گذشت چند سال از تأسیس دانشگاه عدالت، به‌زعم تلاش های چند سال اخیر برای توسعه و ارتقای دانشگاه هنوز شکاف قابل تأملی بین وضعیت موجود و چشم‌انداز مطلوب دانشگاه عدالت در حوزه‌های مختلف آموزشی و پژوهشی به وجود آمده است.

قوانین سرمایه‌گذاری از جمله مهم‌ترین قانون‌هایی است که نه تنها می‌تواند در توسعه سرمایه‌گذاری کشور تأثیر گذار باشد، بلکه تنقیح این قوانین از جهاتی نیز بسیار حائز اهمیت است

تعهد و پایبندی به اخلاق انسانی، اسلامی و حرفه‌ای، روزآمد بودن، دارای تخصص در امور حقوقی و فناوری و میان‌رشته‌های مرتبط، دارای سال‌ها تجربه تخصصی در حوزه‌های مرتبط در بخش‌های دولتی، عمومی و خصوصی
تجربه مدیریتی در عرصه حقوقی، داشتن همکاران متعهد و متخصص در رشته‌های مختلف، برخوردار از فضا و امکانات و زیرساخت‌های فنی مورد نیاز.

اطلاعات تماس

شماره تماس

0098-021-22900721-2

فکس:

0098-021-22900723

ایمیل:

info@riliac.ir/
admin@riliac.ir

آدرس:

بلوار میر داماد، حد فاصل میدان مادر و خیابان شریعتی، نبش رودبار غربی، پلاک ۲۶، پژوهشکده نوآوری حقوقی